Dancefulness

Eerste serie van 5 open lessen is begonnen!
Data: maandag 9 januari – 6 februari
Tijd: 17:30u tot 19:00u
Locatie: Centrum Vaktherapie in Caracola
Adres: President Rooseveltlaan 213
Prijs: €7,- euro (€5,- studenten/laag inkomen)

Na deze periode van 5 sessies zal worden besloten of er een langdurige vaste cursus zal doorgaan in februari. Je hoeft je dus voor deze lessen in januari niet op te geven voor de gehele cursus en je kunt dus net zoveel lessen volgen als je zin hebt!

Dancefulness – Wat is dat?
Het woord Dancefulness is een samentrekking van Dance en Mindfulness en kunnen we ook wel ‘Attentive Movement Research’ noemen, ofwel; aandachtige bewegingsexploratie.

In deze cyclus zullen Movement Research en Dans Expressie (methodiek volgens Kit Winkel) gecombineerd worden met principes en oefeningen uit de mindfulness meditatie. In de oefeningen en dansopdrachten zul je in een hoge concentratie en met openheid voor wat er is bewegen vanuit jouw eigen wil en kunnen. Hierbij gaat het niet om esthetisch of technisch goed te dansen; de concentratie en de ervaring van de beweging zijn het doel op zich.

Graag wel even van te voren laten weten dat je komt! Via info@thansperformance.nl of 06-25070171.

Wil je meer inhoudelijke informatie over mindfulness en attentive movement research?
Lees dan hier verder of stuur een e-mail met al je vragen naar info@thansperformance.nl

Wat is Mindfulness?
Mindfulness is een meditatievorm, ontstaan uit het Boeddhisme, waarbij je leert met geest aanwezig te zijn in het huidige moment. Of dat moment nu prettig of onprettig is, je leert het zonder oordeel waar te nemen. Hetgeen je kan helpen met rust, helderheid, liefdevolle vriendelijkheid, concentratie en acceptatie in het leven te staan.

En dat dan dansend?

Zelf heb ik ervaren dat je ook in dans een dergelijke staat van aanwezigheid en gewaarzijn kunt ervaren en dat het aspect van beweging en bewegingsexploratie mij een mate van concentratie verschaft die ik in weinig andere activiteiten in het dagelijkse leven zo sterk ervaar. Door deze extra gefocuste momenten te gebruiken voor je beoefening, en door het letterlijk in beweging te zetten van deze ervaringen, geef je je lichaam handvatten omdat vervolgens ook, steeds vaker, in dagelijkse activiteiten op te roepen.


Voor wie?

Deze combinatie is een goede manier voor de zeer beweeglijke mens om eens ‘stil’ te staan bij jezelf en jouw eigen beweging in het huidige moment, zonder daarvoor per sé alleen stil te moeten zitten op een kussen. Voor dansers geeft het mindfulness element door de concentratie en het onderzoekende karakter een zeer waardevolle bijdrage aan je danspresentatie en bewegingsontwikkeling. Deze cursus is ook zeer geschikt voor mensen die wel graag willen bewegen maar zich niet zo thuis voelen in sport en technische of expressieve dans.