Creative Dance & Movement

De lessen Dans Impro & Expressie gaan het komende seizoen door onder de nieuwe naam Creative Dance & Movement.
Dit is tevens de naam die Jo-An Westerveld geeft aan de methodiek die zij sinds haar afstuderen als Docent Dansexpressie aan het ontwikkelen is en blijft door verschillende methodieken voor dans improvisatie en techniek met elkaar te verbinden en sluit goed aan bij de inhoud van deze lessen waarin zij Aandacht, Lichaamsbesef en begrip, Exploratie, Expressie en Creatie met elkaar verbindt.

Deze vervolgcursus gaat binnenkort van start; De nieuwe wekelijkse lessen beginnen weer in september!
Dit jaar zullen de lessen van Thans Performance plaatsvinden in de prachtige ruime studio van Dansschool Reality St. Nicolaasstraat 38-B!

Data: maandag 11 september - 11 december.
Tijd: 18:00u - 19:30u

Locatie: Dansschool Reality
Adres: St. Nicolaasstraat 38B

Prijs: €200,- voor het gehele 1e seizoen.
In combinatie met de hierop volgende Contact Impro les zijn de kosten voor beide lessen slechts €350,- in totaal!
10 strippenkaart €150,-

Aanmelding:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnfuP4oeNSfERObr50dG0oPOdkGEDqiWFHaAE_QTmkFyrA8w/viewform

Over de cursus

Deze cursus combineert de methodiek Dans Expressie met aanvullende principes en oefeningen uit andere Dans Improvisatie methodes zoals Movement Research, en Instant Composition.

Dans Expressie gaat over de balans tussen beleving en beweging. De beleving van een, tot de verbeelding sprekend thema wordt gebruikt om vanuit je eigen kunnen jouw bewegingsvocabulaire te verbreden en verdiepen en nieuwe danskwaliteiten te verwerven.
Denk hierbij aan thema's als 'water' of de 'onderwaterwereld' om het lichaam vloeiende manieren van bewegen te laten ontdekken, of aan 'dwarrelende herfstbladeren' om lichtvoetig te leren dansen. Maar ook een gedicht over zwaartekracht of een kunstwerk met felle kleuren, organische of juist geometrische vormen, kan een inspiratiebron zijn van nieuw te ontdekken dansvormen.
Zonder dat je technische passen leert zul merken dat je zo toch nieuwe danskwaliteiten en technieken verwerft. Op jouw manier, startend vanuit uit je eigen bewegingsniveau. Jouw beleving telt!
In Movement Research vergaren we nieuwe danstechnieken; niet door middel van vaststaand repetoire waarbij de focus op vorm ligt maar door een onderzoekende houding. Bij het aanleren van eventuele frases, passen en technieken ligt de nadruk dan ook op het functioneren en structureren van het lichaam.
Instant Composition is een dansvorm waarin we op een ervaringsgerichte manier ons lichaams-, ruimte- en compositiebewustzijn beoefenen in geïmproviseerde groepscreaties.