Impro & Performance Intensive workshops

De Impro & Performance intensives zijn halve of hele dag workshops die vrij regelmatig en meestal op zondagen plaatsvinden. Ook zullen er af en toe langere intensives plaatsvinden van 2 tot 3 dagen.

In deze workshops behandelen we Dans Improvisatie als een podiumkunst en werken we door middel van Dansexpressie, Instant Composition, Contact Improvisatie & Movement Research aan danstechniek, nieuwe danskwaliteiten en performance skills.

De eerstvolgende twee workshops vinden al in januari plaats!

15 januari
Musicality of Moving Bodies
Tijd: 13:15u – 18:00u
Locatie: Centrum Vaktherapie in Caracola
Adres: President Rooseveltlaan 213
Prijs: €22,- (€12,- bij aanmelding en betaling voor 12 januari!)
Meld je aan met een e-mail naar info@thansperformance.nl en vermeld daarin de naam van de workshop, je eigen naam en adres.

In deze workshop duiken we diep in het dansfacet muzikaliteit; muzikale kwaliteiten en dynamieken in beweging ontdekken. We exploreren hoe verschillende soorten muziek, verschillende luisterhouding, en verschillende manieren van reageren in dans op muziek onze beweginskwaliteiten versterkt. We zullen ons in deze workshop ook bezig houden met de muzikaliteit in onze eigen beweging. We werken in deze middag toe naar het componeren van korte (impro)dansstukken.

29 januari
Contact & Composition
Tijd: 13:15u – 18:00u
Locatie: Centrum Vaktherapie in Caracola
Adres: President Rooseveltlaan 213
Prijs: €22,- (€12,- bij aanmelding en betaling voor 24 januari!)
Minimum aantal deelnemers = 8, maximum = 12.

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die geinteresseerd is in contact improvisatie en dans en beweging; in het exploreren van en spelen met geimproviseerde dans, uit het huidig moment ontstaan samen met je danspartner(s) en dit uit te dragen als een kunst!
Danservaring of teckniek is geen vereiste, nieuwsgierigheid wel!

In het eerste deel werken we met principes en oefeningen uit de Contact Improvisatie zoals ‘ sharing weight’ en simpele ‘ pathways’ en lifts.
Na een welverdiende pauze met thee en chocola tillen we deze vergaarde dansmogelijkheden naar een hoger plan door middel van Instant Compositie elementen; hoe verhoud je je als danser tot de andere dansers en de ruimte. Hoe plaats je je de bewegingen en de gezamenlijk geimproviseerde dans in ruimte en tijd zodat deze niet alleen heel plezierig is om te dansen maar ook nog interessanter word voor de toeschouwer!