The PLAYGROUND

Wij, Thans / Jo-An Westerveld & Wensley Pique zijn een speeltuin aan het bouwen. The Playground is niet zo maar een speeltuin, het is een virtuele en fysieke plek voor onze community om in thuis te komen, vol vrijheid en eigenheid & in spel en dans. Een plek om om onszelf te zijn, thuis of op de vloer, alleen en met elkaar!

Dit doen we voor alle mensen die het, net als wij, nodig hebben en er naar verlangen, om weer te dansen als een onbevangen kind.
Als een puur en nieuwsgierig kind die nog helemaal niet weet hoe dans eruit hoort te zien. Zich niet bezig houdt met wat mooi, knap, technisch, virtuoos is of wat er bij een bepaalde dans of muziekstijl past.

Als een puur en nieuwsgierig kind die nog helemaal niet weet hoe dans eruit hoort te zien. Zich niet bezig houdt met wat mooi, knap, technisch, virtuoos is of wat er bij een bepaalde dans of muziekstijl past. Als een kind die puur beweegt om zich uit te drukken en te communiceren. Denk bijvoorbeeld eens aan een dreumes die je een houten lepel geeft. Die heeft geen idee wat het is en wat je ermee hoort te doen. Die gaat met volle verwondering en plezier onderzoeken en ontdekken hoe het eruit ziet, voelt, proeft en wat hij er allemaal mee kan. Dat blijkt dan altijd heel veel meer dan waar wij zo’n lepel met ons volwassen gedrag en ‘goede fatsoen’ voor gebruiken.

Naarmate we opgroeien leren we vaak dat nieuwsgierige onderzoek en spelen zonder grenzen af en leren we aan hoe dingen moeten en horen. Zelfs in dingen die we voor ons plezier of creatieve uiting doen.. zoals bijvoorbeeld dans.

Je leert pasjes en technieken en krijgt te horen of we het wel of niet goed of mooi doet. Tijdens het uitgaan leer je te dansen op bepaalde stijlen muziek in bepaalde stijlen dans, bijvoorbeeld om er bij te horen. Misschien ben je in het bijzijn van anderen op een bepaalde manier gaan dansen om mooi en sexy gevonden te worden maar voel je je daardoor eigenlijk helemaal niet zo vrij en jezelf.
Misschien wil je juist wel al je lichaamsrondingen vrij de wereld in dansen en heb je juist geleerd dat dat niet goed is en voel je je daardoor niet vrij. Of wellicht heb je jezelf aangeleerd te dansen zoals iedereen om niet al te veel op te vallen en voor gek versleten te worden.

Hoe vaak ik niet op feestjes en concerten door heel veel mensen gek werd aangekeken als ik al m’n ledematen uitbundig dansend in de “strijd” gooide.. en daar kun je je door laten tegen houden of de vrijheid in jezelf ontdekken en het er juist allemaal uitgooien.

Grote kans dat je daarmee de mensen om je heen die eigenlijk ook wel zo expressief zouden willen dansen juist vol plezier en enthousiasme aansteekt met je creatieve beweeglijkheid. Want even zo vaak als ik rare blikken kreeg, en misschien nog wel vaker, was ik ook de aanstichter van ware dansfeestjes om mij heen en begonnen andere voorzichtige vrije zielen zich ook los te wiebelen, draaien, hossen en wervelen uit hun onzekere keurslijven.

Nóg veel vaker kreeg ik na al dat uitbundige dansen van heel veel mensen te horen hoe leuk en inspirerend ze hadden het ervaren om mij zo te zien dansen.
Zo los , zo vrij, zo vol energie en met mijn héle lichaam en vaak kreeg ik verwonderd te horen dat ik zo veel kon met mijn lijf, zo flexibel en expressief.
“Ben jij danser of zo?” Vroegen ze dan. “Ja” zei ik “maar… Jij kan dat ook,
op jouw manier, als je maar durft te spelen! En te onderzoeken en ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is met je lichaam en muziek dan je denkt.”

Dáárom, onder andere want we hebben naast dit verhaal van Jo-An nog véél meer persoonlijke verhalen en drijfveren om met je te delen, zijn wij The Playground begonnen!


Omdat wij oprecht geloven dat die vrijheid en ongekende mogelijkheden van grenzeloos creatief durven zijn met lichaam én geest *voor iedereen bereikbaar & *verrijkend voor je leven zijn; voor je zelfverzekerdheid, je plezier en je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Want als je je met je lichaam kunt uitdrukken krijgt je lijf een stem en je leven nog meer kleur! Daar gaan wij je met alle plezier en liefde bij helpen, met alles wat wij hierover in ons werk en leven als mensen én spel & dansdocenten hebben ontdekt, geleerd en ontwikkeld.

Dus sluit je bij ons aan en kom in onze Playground spelen! Als je van samen dansen houdt en nu al met ons de vloer op durft staan we vanaf 9 april voor je open. Met alles wat jij nu al kunt én nog niet zou (denkt te) kunnen.

We hebben dan een laagdrempelig en speelse workshop én een dansavond voor je op het programma. Ja ik wil dat!

Zijn groepen niet zo je ding of wil je eerst nog veilig en zonder gezien te worden samen met ons ontdekken wat je kunt? Of heb je gewoon niet zo veel tijd voor activiteiten buiten huis.. of heb je de behoefte om zonder groepsdruk of dynamiek te leren op jouw geheel eigen tijd, tempo en manier.. dan is onze Online PLAYGROUND academy juist helemaal jouw plek. Die zijn we momenteel nog virtueel aan het bouwen en gaat in het najaar zeker de lucht in. Er zullen de komende tijd al af en toe wat sneakpeaks uit de grond schieten als voortijdige paddenstoeltjes dus stay in touch, dan houden we jouw op de hoogte!

Vind alle info & tickets in onze ticketshop
Check ons evenement blogs, foto’s, video’s en evenementen op facebook & instagram en klik op https://forms.gle/fempwSTDj76ytpYT9

om je in te schrijven voor onze PLAYGROUND nieuwsbrief voor al het nieuws rondom de ONLINE & LIVE evenementen en activiteiten van onze bewegende PLAYGROUND.

Wij hebben er zin in en willen je heel graag ontmoeten, online én / of op de vloer!

Check onze Hipsy page voor alle data!